Saffranspannkaka!
Ingredienser (4 portioner/st.)
1 kg | färdig risgrynsgröt (stor plastkorv) |
2 paket | Saffran á 0,5 g |
3 msk | strösocker |
0,5 tsk | vaniljsocker |
3 st | ägg |
1 dl | sötmandel |
1,5 dl | vispgrädde |
smör till formen | |
0,5 tsk | salt |
Gör så här
- Skålla och skala och grovhacka mandeln.Stöt saffran med vaniljsocker och strösocker i en mortel, blanda det med grädden tillsätt saltet, rör om.Blanda det och mandeln och uppvispade äggen med gröten. Smörj en ungsäker form med smör,Häll i smeten(den skall vara ca 2-2,5 cm tjock).Grädda i mitten av ugnen i 225 C ca 30 minuter.Servera den ljummen med vispad grädde och valfri sylt (Helst salmbär)
Serveringsförslag
Serveras ljummen med vispad grädde och sylt
Kommentarer
Trackback