Vad betyder kattens kroppshållning?

• Om katten kryper ihop med indragen svans är den oroad. Även morrhåren kan vara bakåtstrukna. Detta är en ställning som katter ibland intar när de träffar en annan katt som de inte känner. Ofta stirrar de på den nya bekantskapen för att visa sitt självförtroende.

 

• Om katten ligger lite på sidan med tassarna utsträckta är han totalt avslappnad. Hans öron och anletsdrag är avspända och det finns inget som stör hans möjlighet att bara slappa en stund. Att visa magen är det yttersta tecknet på tillförsikt, eftersom magen är kattens mest sårbara område.

 

• Om katten lägger sig platt med indragen svans och öronen flata mot huvudet är den rädd. Ögonen är då också ofta uppspärrade.

 

• Om katten skjuter rygg försöker den göra sig så stor som möjligt för att få en motståndare att dra sig undan. För att verkligen visa hur stor den har blivit visar den ofta sidan mot motståndaren. Att burra upp svansen gör den ännu större. Denna kroppshållning brukar ackompanjeras av ljudligt fräsande. Kom inte närmare är den tydliga signalen!


Källa: http://www.hemmetsjournal.se/Djur/reportage/Lar-dig-prata-med-din-katt/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0