Solrosbröd!

Ingredienser:

50 g jäst
5 dl vatten (37 °C)
2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk anis
(eller brödkrydda, ca 2 tsk)
0,5 dl farinsocker
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
5 dl grovt rågmjöl
6–7 dl vetemjöl
(byt gärna ut några deciliter till vetemjöl special)

Garnering:

Solrosfrön och havregryn

Gör så här:

Smula jästen i bunke. Rör ut med vatten. Tillsätt salt, olja, anis, farinsocker, havregryn, solrosfrön, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Forma degen till 20 till 25 runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem sedan i solrosfrön och havregryn, som blandats samman. Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 10 till 12 minuter eller tills bröden fått färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0