Saffranspannkaka!

Ingredienser (4 portioner/st.)

1 kg färdig risgrynsgröt (stor plastkorv)
2 paket Saffran á 0,5 g
3 msk strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl sötmandel
1,5 dl vispgrädde
smör till formen
0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skålla och skala och grovhacka mandeln.Stöt saffran med vaniljsocker och strösocker i en mortel, blanda det med grädden tillsätt saltet, rör om.Blanda det och mandeln och uppvispade äggen med gröten. Smörj en ungsäker form med smör,Häll i smeten(den skall vara ca 2-2,5 cm tjock).Grädda i mitten av ugnen i 225 C ca 30 minuter.Servera den ljummen med vispad grädde och valfri sylt (Helst salmbär)

Serveringsförslag

Serveras ljummen med vispad grädde och sylt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0