Glutenfritt bröd!

Ingredienser:

25 gram jäst
4 dl vatten
30 gram margarin, rumstemparerad eller 2 msk olja
1 tsk salt
7 dl finax GF mjölmix


Gör så här

 

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.

Klicka ner matfettet eller häll i oljan. Tillsätt därefter salt och mjölblandning.

Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.

Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll degen i formen.

Ställ brödet att jäsa i ca 35-40 minuter, övertäckt med bakduk. Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0